Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 1ου Τουρνουά Βόρειας Ελλάδας στην Καβάλα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Οι Περιφεριακές Επιτροπές Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) και σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια Καβάλας προκηρύσσουν το
1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΤΟΜΙΚΩΝ και ΔΙΠΛΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ & ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  Βετεράνοι Αθλητές/τριες, γραμμένοι στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, που με δήλωσή τους είχαν ή έχουν Αθλητικό Δελτίο και έχουν κλείσει τουλάχιστον το 40ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί έως και το 1976,  Ανεξάρτητοι Αθλητές/τριες, ηλικίας 18 ετών και άνω (γεννηθέντες έως και το 1998), οι οποίοι δεν είχαν ποτέ Αθλητικό Δελτίο σε Σωματείο εγγεγραμμένο στην δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ή άλλης Ομοσπονδίας ξένης χώρας, που προέρχονται αποκλειστικά από τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρική Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων). Η περιφέρεια η οποία ανήκει ο/η αθλητής/τρια, είναι αυτή όπου αγωνίζεται η ομάδα στην οποία έχει δηλωθεί στα ομαδικά αγωνίσματα του Π.Ο.Φ.Επ.Α.. Αν δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα τότε λαμβάνεται υπόψη η μόνιμη κατοικία του.
2. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Απλό ανδρών - γυναικών
α. Ανεξαρτήτων ανδρών 18 έως και 39 ετών (γεννηθέντες από το 1977 έως και το 1998).
β. Ανεξαρτήτων ανδρών 40-49 (γεννηθέντες από το 1967 έως και 1976).
γ. Ανεξαρτήτων ανδρών 50-59 (γεννηθέντες από το 1957 έως και 1966).
δ. Ανεξαρτήτων 60+ (γεννηθέντες από το 1956 και παλαιότερα).
σ. Ανεξαρτήτων γυναικών (ενιαία ηλικιακή κατηγορία).
στ. Βετεράνων ανδρών 40-49 (γεννηθέντες από το 1967 έως και 1976).
ζ. Βετεράνων ανδρών 50-59 (γεννηθέντες από το 1957 έως και 1966)
η. Βετεράνων 60+ (γεννηθέντες από το 1956 και παλαιότερα).
θ. Βετεράνων γυναικών (ενιαία ηλικιακή κατηγορία).
Διπλό ανδρών – γυναικών
Ενιαία κατηγορία ανδρών – γυναικών, χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό.
α. Διπλά ανεξαρτήτων αθλητών/τριων με επιλογή συμπαίκτη.
β. Διπλά βετεράνων αθλητών/τριων με επιλογή συμπαίκτη.
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Σαββατοκύριακο 7-8 Μαϊου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο του 6ο Λυκείου Καβάλας (πρώην Πολυκλαδικό) οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης 10.
4. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Σάββατο 7 Μαϊου 2016, ώρα 9:30 (ώρα προσέλευσης 9:00), όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα απλού ανδρών – γυναικών.
Κυριακή 8 Μαϊου 2016, ώρα 10:00 (ώρα προσέλευσης 9:30), όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα των διπλών.
5. ΛΗΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τετάρτη 4/5/2016 στο e-mail: info@pofepa.gr ή στο fax 210 8993557 αναφέροντας πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο-έτος γεννήσης και τηλέφωνο επικοινωνίας).
6. ΚΛΗΡΩΣΗ
Πέμπτη 5/5/2016, ώρα 11:00 στα γραφεία του ομίλου.
7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Α. Αγωνίσματα απλού ανδρών - γυναικών Στην Α’ φάση θα δημιουργηθούν όμιλοι των 3 ή 4 ανάλογα με τις συμμετοχές. Για την τοποθέτηση των «φαβορί» στους ομίλους (δύο ανά όμιλο), θα χρησιμοποιηθεί ο Πίνακας Αξιολόγησης του Π.Ο.Φ.Επ.Α. που θα ισχύει την ημέρα της κλήρωσης. Η τοποθέτηση των φαβορί θα γίνει με το σύστημα «Μαίανδρος». Ήτοι το πρώτο φαβορί στον Α’ όμιλο, το δεύτερο στον Β’, το 3ο στον Γ’, κ.ο.κ. (άρθρο 7.7.2 του ΚΕΔ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α). Για τις υπόλοιπες θέσεις των ομίλων θα γίνει κλήρωση. Στη διαδικασία της κλήρωσης των ομίλων για τις θέσεις 3-4, θα γίνει προσπάθεια να μην συμπέσουν αθλητές του ιδίου σωματείου στον ίδιο όμιλο εφόσον ο αριθμός των ομίλων είναι ίσος ή μεγαλύτερος του αριθμού των αθλητών από το ίδιο σωματείο.
Στη Β΄φάση οι αθλητές, που κατέκτησαν την 1η και 2η θέση των ομίλων θα αναμετρηθούν σε απλό knock out αγώνα. Φαβορί θα είναι οι νικητές των ομίλων, ήτοι: 1ο φαβορί ο 1ος του 1ου ομίλου, 2ο φαβορί ο 1ος του 2ου ομίλου κ.ο.κ. και θα τοποθετηθούν στον πίνακα του νοκ-άουτ στις θέσεις που προβλέπονται στα εδάφια 7.1.2.4 έως 7.1.2.4.4 του ΚΕΔ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Η κλήρωση θα γίνει με βάση την θέση που πήραν οι αθλητές-τριες στον όμιλο και δεν αγωνίζονται μεταξύ τους στον πρώτο αγώνα, κατά σειρά, οι πρώτοι των ομίλων και αυτοί που ήταν στον ίδιο όμιλο. Εάν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος θα διεξαχθούν αγώνες «παρηγοριάς» για όσους κατέλαβαν την 3η και 4η θέση, σε δύο ενιαίες κατηγορίες Ανεξαρτήτων και Βετεράνων χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό. Νικητής σε κάθε περίπτωση είναι ο καλύτερος των 5 σετ (best of five). Β. Αγωνίσματα διπλών
 Τα ζευγάρια που θα αγωνιστούν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εκ των προτέρων.
 Θα υπάρξει μια μόνο ενιαία κατηγορία για όλες τις ηλικίες για Βετεράνους και μια ενιαία για τους Ανεξάρτητους.  Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, η πρώτη φάση των αγώνων θα γίνει σε ομίλους και στην συνέχεια με το σύστημα του απλού αποκλεισμού (ΝΟΚ-ΑΟΥΤ).  Στη φάση των ομίλων για την τοποθέτηση των «φαβορί» (δύο ανά όμιλο), θα χρησιμοποιηθεί ο Πίνακας Αξιολόγησης του Π.Ο.Φ.Επ.Α. που θα ισχύει την ημέρα της κλήρωσης. Τα φαβορί προκύπτουν από το άθροισμα της βαθμολογίας των δύο αθλητών.
8. ΕΠΑΘΛΑ
Κύπελλο στους 1ους, δίπλωμα και μετάλλιο στους 1ους , 2ους και 3ους, καθώς και στους 2 φιναλίστ της παρηγοριάς (αν διεξαχθεί).
9. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε παίκτης θα καταβάλει το ποσό των € 10 ως δικαίωμα συμμετοχής και για τις δύο ημέρες. Σε κάθε συμμετέχοντα θα προσφερθούν κάθε μέρα 1 ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΝΕΡΟ, ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ και ΜΠΑΝΑΝΑ.
10. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ
Για να ισχύσουν οι πιο πάνω αναφερόμενες κατηγορίες θα πρέπει να υπάρχουν το ελάχιστο 6 δηλώσεις συμμετοχής στην κάθε κατηγορία. Με αριθμό συμμετοχών μικρότερο του 6, η κατηγορία συγχωνεύεται, με την αμέσως μικρότερη ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.
11. ΓΕΝΙΚΑ α) Η διαιτησία διασφαλίζεται από τους παίκτες β) Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή το ΔΑΙ και η συμμετοχή τους συνεπάγεται αυτομάτως την ανάληψη από μέρους τους της ευθύνης για την Υγεία τους. γ) Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα, κατά την κρίση της, να δεχτεί συμμετοχές της τελευταίας στιγμής, εφόσον οι συμμετοχές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στα φαβορί και δεν διαφοροποιούν τις δύο πρώτες θέσεις στα φαβορί των ομίλων . Στην περίπτωση αυτή οι αθλητές ενσωματώνονται κατά περίπτωση σε ομίλους των 3 ως τέταρτοι παίχτες ή σχηματίζουν έναν νέο όμιλο εφόσον αυτός απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 αθλητές. 12. ΧΡΗΣΙΜΑ ή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ  Η Αθλητική ή Αστυνομική Ταυτότητα.  Ατομική Ρακέτα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ITTF), χωρίς εξογκώματα, εσοχές, χαρακιές, φθορές στην επιφάνεια των ελαστικών ή στον ξύλινο δίσκο, λάστιχα χρώματος μαύρου-κόκκινου με σήμα της ITTF. Αναγραφή συνθημάτων, αυτοκόλλητα κτλ, απαγορεύονται. Το πρωτάθλημα είναι ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ από τον Π.Ο.Φ.Επ.Α. και τα αποτελέσματα των ατομικών αγωνισμάτων και μόνο, λαμβάνονται υπόψη στους Πίνακες Αξιολόγησης του Ομίλου. Μετά το πέρας των αγώνων, το βράδυ του Σαββάτου και περίπου στις 21:00, θα λάβει χώρα συνεστίαση των παικτών αλλά και των φίλων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.
Βούλα 13.2.2016
Για τον Π.Ο.Φ.Επ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Πλακαντωνάκης Σταύρος Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.
Ο Πρόεδρος
Κολυμπάδης Μανώλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρθρο 3ου Τουρνουά Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Αποτελέσματα 3ου Τουρνουά Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη